https://playdotjs.com/

Esin Köymen’den katılımcı demokrasi vurgusu

Maltepe Belediye Meclisi, Başkan Esin Köymen yönetimindeki ilk toplantısında 1. ve 2. Başkan vekili, başkanlık divanı, belediye encümeni ve komisyon üyelerini belirledi

Siyaset Yayın: 09 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 09.04.2024 18:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
166 okunma
Google News

Maltepe Belediye Meclisi, Esin Köymen başkanlığında toplandı

Maltepe Belediye Meclisi, yerel seçim sonrası ilk Meclis toplantısını, yeni Başkan Esin Köymen’in yönetiminde gerçekleştirdi. Nisan ayı olağan Meclis toplantısında yeni dönemde görev yapacak üyeler ve meclis komisyonları belirlenirken toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Esin Köymen, “Toplumcu belediyecilik anlayışıyla çalışacak, katılımcı demokrasinin en temel taşı olan muhtarlıklarımız, mahalle meclislerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, meslek odalarımız ve yerelde etkin olan demokratik kitle örgütlerimizin paydaşı olacağı bir yönetim mekanizmasıyla hep birlikte kararlarımızı alacağız. Bu yönüyle Maltepe Belediye Meclisi yeni dönemde etkin ve nitelikli bir yapı kazanacak” dedi.

Maltepe Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan toplantısını gerçekleştirerek yeni döneme merhaba dedi. 2024 yerel seçimlerinde, yüzde 59.06’lık rekor bir oyla Belediye Başkanı seçilen Esin Köymen’in yönetiminde gerçekleştirilen ilk toplantıda meclis başkanlıklarına 1. ve 2. Başkan vekili seçimi, başkanlık divanına kâtip seçimi, belediye encümenine üye seçimi, ihtisas komisyonlarının belirlenmesi ve komisyonlara üye seçimiyle çeşitli birlikte üye seçimleri gerçekleştirildi. Nisan ayı toplantısında önceki döneme ait 2023 yılı denetim komisyonu raporu ve 2023 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. Faaliyet raporu oy çokluğuyla onaylanarak kabul edildi.

KARARLAR HEP BİRLİKTE ALINACAK

Toplantının açılışı konuşmasını yapan Belediye Başkanı Esin Köymen, “Değerli meclis üyeleri, siyasi partilerimizin değerli temsilcileri, kıymetli basın mensupları Maltepe’de yepyeni bir hikâye yazmak için çıktığımız yolda ilk meclis toplantımızı bugün açıyoruz. Öncelikle sokaklarında büyüdüğüm kentimin belediye meclisine başkanlık etmekten dolayı büyük bir onur duyduğum sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu nedenle en başta bana güvenen, mücadelemize ortak olan ve yüksek bir oyla belediye başkanlığına layık gören büyük ailem Maltepe halkına çok teşekkür ediyorum. Dediğim gibi yepyeni bir hikâye yazmak için yola çıktı. Toplumcu belediyecilik anlayışıyla çalışacak, katılımcı demokrasinin en temel taşı olan muhtarlıklarımız, mahalle meclislerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, meslek odalarımız ve yerelde etkin olan demokratik kitle örgütlerimizin paydaşı olacağı bir yönetim mekanizmasıyla hep birlikte kararlarımızı alacağız. Bu yönüyle Maltepe Belediye Meclisi yeni dönemde etkin ve nitelikli bir yapı kazanacak. Tüm bu kararların uygulama merkezi olarak görev yapacak Maltepe’de yaşayan herkesin sesi ve temsil gücü buralarda yankılanacak. Bir mimar olarak değinmek istiyorum ki bugün aynı zamanda 9 Nisan. Her yıl 9 Nisan’da, Türk mimarlığı ve sanatında yeri olan Mimar Sinan ve eserlerinin tanınması ve korunması için gerekli araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmek amacıyla Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü kutlanmaktadır. Bu nedenle ben buradan mimarlık camiasına da sizler aracılığıyla selamlarımızı yollamak istiyorum. Diğer taraftan tabi ki Koca Sinan’ı da saygıyla anıyorum. Değerli meclis üyelerimiz ilk oturumunu açtığımız meclis toplantılarımızda 5 yıl birlikte çalışacağız. Maltepelilerin alçakgönüllülüğü, teveccühü olarak seçilen tüm Meclis üyelerimizi kutluyorum, başarılar diliyorum. İlk Meclisimiz Maltepemize hayırlı, uğurlu olsun diyor, teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKANVEKİLLERİ BELLİ OLDU

İstiklal Marşı ve açılış konuşmasının ardından komisyonlara üye seçimine geçildi. Bu kapsamda Meclis Başkanlık Divanı’na kâtip olarak en genç meclis üyeleri Nazlıcan Beltan ve Deniz Berk Sayar, 2 yıllığına seçildi. Kâtipliğe yedek üye olarak da Gamze Karslı ve Göktuğ Sagun seçildi. Meclis 1. Başkanvekilliğine Nimet Karabulut, 2. Başkanvekilliğine Gültekin Özdemir seçildi. Belediye encümenine ise Cumhur Yılmaz, Feride Akyıldız Bircan ve Gültekin Özdemir seçildi.

KOMİSYONLAR BELİRLENDİ

Sonrasında beşer üyeden oluşan ve 1 yıl süreyle görev yapacak 12 komisyon kurulmasına ve bunlara üye seçilmesine karar verildi. Oybirliği ile alınan karara göre,

Plan ve Bütçe Komisyonu’na Feride Akyıldız Bircan, Göktuğ Sagun, Levent Zengin, Gamze Karslı ve Gürol Mançi,

İmar Komisyonu’na İsmail Hakkı Bulut, Ozan Ekşioğlu, Hüseyin Nazif Bel, Hazar Kuban ve Fatih Binici,

Hukuk Komisyonu’na Nimet Karabulut, Songül Aybirdi, Suat Karaoğlan, Göktuğ Sagun ve İlker Barutçu,

Tarife Komisyonu’na Cihan Köse, Melih Armutlu, Hüseyin Işık, Gültekin Özdemir ve Osman Savul,

Kesin Hesap ve Tetkik Komisyonu’na Levent Zengin, Eren Ağkaya, Hüseyin Nazif Bel, Hamza Celep ve Sevim Çelik Koçyiğit,

Sağlık ve Çevre Komisyonu’na Hazar Kuban, Hüseyin Işık, Hatice Yazıcıoğlu, Murat Yılmaz ve Zehra Gülsu,

Toplu Konut ve Gecekondu Komisyonu’na Cumhur Yılmaz, Gökhan Şeker, Deniz Berk Sayar, Erdoğan Doğan ve Gökhan Kökalp,

Eğitim, Kültür, Sanat ve Spor Komisyonu’na Zafer Yıldırım, İsmail Polat, Saniye Koluaçık, Alican Yiğit ve Şahin Karasar,

Ulaşım Koordinasyon Komisyonu’na Cem Kalender, Zafer Yıldırım, Eren Ağkaya, Cihan Köse ve Adem Albayrak,

Engelliler Komisyonu’na Hamza Celep, Eray Aydın, Saniye Koluaçık, İsmail Polat ve Hüseyin Serdar Kaya,

Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu’na Ozan Ekşioğlu, Sinem Çakır, Nurdan Boz, Şükrü Akçadağ ve Muhammet Ali Çavuşoğlu,

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’na Songül Aybirdi, Gökhan Şeker, Nazlıcan Beltan, Sinem Çakır ve Zehra Gülsu seçildi.

Bunların dışında Gayrimenkul Satış Komisyonu’na Erdoğan Doğan asil, İsmail Polat yedek; Marmara Belediyeler Birliği’ne Gamze Karslı ve Göktuğ Sagun asil, Hazar Kuban yedek; Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne Deniz Berk Sayar ve Melih Armutlu asil, Nazlıcan Beltan yedek üye olarak seçildi.

2023 YILI FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

Komisyonlara seçim yapılmasının ardından önceki dönem faaliyet raporunun oylanması için Belediye Başkanı Esin Köymen koltuğunu Meclis 1. Başkanvekili Nimet Karabulut’a devretti. Oy çokluğuyla faaliyet raporunun onaylanmasının ardından meclis toplantısı sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.