https://playdotjs.com/

Koltuk çocukların

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen koltuğunu çocuklara devretti

Gündem Yayın: 23 Nisan 2024 - Salı - Güncelleme: 23.04.2024 20:31:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 5 dk.
81 okunma
Google News

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda makamını çocuklara devretti. Temsili olarak belediye başkanı olan Beril Tavukçu, Çınar Ergin ve Mehmet Hakan Kara isimli öğrencilere makamını devreden Köymen, onlarla şakalaşmayı da ihmal etmedi. Köymen çocukların sokak hayvanları, parklar ve diğer taleplerini dinledi. Başkan Köymen, bayram dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran aziz kahramanlarımızı sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. Atamızın dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yılı bütün yurtta düzenlenen törenlerle kutlanıyor. Bu kapsamda Maltepe’de de kutlamalar gerçekleştirildi. Maltepe’de kutlama programı, gazilerin de katıldığı ve ilçe meydanında gerçekleştirilen resmi törenle başladı. Başkan Köymen, muhtarlarla birlikte Atatürk anıtına çelenk koydu ve beraberindekilerle saygı duruşunda bulundu.

KOLTUĞA OTURUP, TALİMAT VERDİLER

Başkan Köymen, resmi tören sonrası belediye ana hizmet binasındaki makamını çocuklara devretti. TEV Abdullah Nezahat Erboz İlkokulu öğrencilerinden Mehmet Hakan Kara, Beril Tavukçu ve Çınar Ergin’e koltuğunu devreden Köymen onların taleplerini dinledi. Koltuğa ilk oturan Mehmet Hakan Kara, “Ben parkların arttırılmasını ve sokak hayvanlarıyla daha çok ilgilenilmesini istiyorum. Etrafta mama kapları görüyorum ama bunlar her yerde olmuyor. Biraz daha arttırılsın istiyorum.” dedi. Başkan Köymen “Çok güzel, talimatlar alınmıştır” diye yanıt verdi.

Öğrencilerden Beril Tavukçu, başkana çiçek sundu ve koltuğa oturup taleplerini iletti: Tavukçu şunları söyledi: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bize armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını yürekten anıyor ve saygılarımı sunuyorum. Bildiğiniz gibi ilçemizde üniversite de dahil olmak üzere her düzeyde eğitim kurumu var. Bu nedenle öğrencilerin sosyal, kültürel sportif faaliyetlere ilişkin alanların arttırılmasını ve bunlardan yararlanmasını istiyorum. Başıboş sokak hayvanlarının, insanlara, gelen gidenlere havlamaları, insanları korkutabiliyor. Bu nedenle başıboşsokak hayvanlarına düzenleme yapılmasını istiyorum. Çocuk parklarının daha korunaklı bir hal almasını, çocuklar için daha güvenli bir şekilde düzenlenmesini istiyorum. Kaldırımların yanındaki işyerleri yayalar ve engelliler için, onların geçişini zorlaştıracak şekilde eşyalarla dolu. Bu nedenle o eşyaların konulmamasını istiyorum ve o iş yerlerinin uyarılmasını istiyorum.” Taleplere kayıtsız kalmayan Köymen, “Bence arkadaş belediye başkanı olabilir. Tebrik ediyorum seni. Çok güzel” dedi.

DAHA ÇOK MAMA, DAHA ÇOK SU…

Son olarak koltuğa oturan Çınar Ergin ise, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı herkesin kutlu olsun. Bu bayramı yaşatan Mustafa Kemal Atatürk’ü en güzel dileklerimle anıyorum. Öncelikle ben başkan olursam daha çok yeşil alan ve daha çok park yapacağım, çocuklar için. Yapabiliriz, gençlerin ve çocukların daha iyi bir gelecek ve çocukluk yaşaması için. Ondan sonra gerekli önlemleri alabiliriz. Sokak hayvanları için daha çok mama, daha çok kap ve daha çok su koyabiliriz her yere. Mesela her evin önüne bunlardan birer tane koyabiliriz.” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

KÖYMEN: “ÇALIŞINCA OLUR HER ŞEY”

Çocuklara hediyeler takdim eden ve taleplerinin önemli olduğunu ifade eden Köymen, çocuklara hangi mesleği seçeceklerini sordu ve meslek seçiminin öneminden bahsetti. Okullara her fırsatta destek vereceklerini söyleyen Köymen, “Meslek odalarında genellikle okullarla, üniversiteye hazırlık ve lise dengi, ilkokulla ilgili meslek tanıtımları var. Odaların meslek alanlarıyla ilgili çocuklarla ilgili kurdukları ilişki önemli. Yerel yönetimler de başka bir boyutu, elbette. Doğrudan doğruya meslek disiplinleriyle bu bağın kurulması lazım. Onun dışında eksiklerimiz var. Yeşil alan, kaldırım işgallerinden bahsettiler. Bence son derece içten, iyi gözlemlenmiş bir durum bu. Çocuk parkları, sokak hayvanları üzerinden söylenenler de öyle… Burası hep birlikte yaşadığımız bir yer. Eksiklerimizi ne kadar samimiyetle dile getirirsek onlara çözüm üretme konusunda da o kadar açık davranacağız. Dolayısıyla eksikleri kapata kapata gideceğiz, hedefimiz bu. Çalışacağız. Çalışınca olur her şey.” dedi. Köymen kabulün sonunda çocuklara hediye takdim etti ve toplu fotoğraf çektirdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.