Meclis üyesinin görevi el kaldırıp indirmek midir?
Maltepe Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Hüseyin Serdar Kaya, muhalefet üyeleri olarak müdürlüklerin kendilerine cevap dahi vermediklerini belirterek bunun nedenini sordu
Maltepe Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi adına söz alan Hüseyin Serdar Kaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili konuşmasının ardından sözü Maltepe’ye getirdi ve şunları söyledi;
“Maltepe de Trafikten, Otoparka, Ulaşıma, Güvenlikten, Temizliğe bir çok alanda eksikliklerimiz ve yılların vermiş olduğu çözümsüzlükle bu sorunlar günden güne büyümüş ve kördüğüm halini almıştır.
Maltepe’nin Trafik sorunu için ne yapacağız? Maltepe de E- 5 üstü mahallelerle, Minibüs yolu arasındaki mahallelerinin irtibatı kesilmek üzeredir. Maltepe sahiline iniş ve çıkışlar günden güne zorlaşmaktadır.
Maltepe’nin otopark sorunu için ne yapacağız? Artan bina ve yapılarla günden güne kalabalıklaşan ilçemizde özellikle ana arterler de ciddi manada otopark sorunu yaşanmaktadır. İlçemizde geniş çaplı hizmet veren bir otopark yoktur.
Maltepe’nin temizlik sorunu için ne yapacağız? Geçtiğimiz aylarda belediyemizce bir temizlik seferberliği yapılmış, mahallelerimizde geniş kapsamlı bir temizlik yapılmıştır. Ama kalabalık nüfusun yaşadığı ilçemizde temizlik bilincinin tam oturmaması nedeniyle yapılan çalışmalar görülmemekte ve yetersiz kalmaktadır. Şimdi de çalışanlarımız iş yavaşlatma ve greve gitmektedirler. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi aylarca Maltepe de çöplerimiz toplanmayacak mıdır? Ekiplerimizin yeterliliğini artık sorgulama zamanı gelmemiş midir?
Evet hepimiz güzel yurdumuzun çeşitli yerlerinden geldik ve Maltepe’yi yurt edindik. Artık Maltepeli olduk birbirimizle hemşerilik bağını tesis ettik, çocuklarımız burada dünyaya geldi, burada okula başladı ve bizler burada yaşamımızı idame ettiriyoruz. Yaşadığımız öz yurdumuz olan Maltepemizin sorunlarına ivedilikle eğilerek çözüme ulaştırmak tüm Maltepelilerin asli görevidir.
Gençliğimizi karanlık sokaklardan, uyuşturucunun, illegalitenin, suçun pençesinden kurtararak Spora, Sanata, Kültüre yönlendirmeli Maltepe’yi bir kültür başkenti yapmanın özlemi ve gayesi içerisinde olmalıyız.
Bunu yaparken Maltepe de sürdürmüş olduğumuz kültürel faaliyetlerdeki yayınlara ve yayın politikasına bilhassa dikkat etmemiz gerekmektedir. Kültür faaliyeti yaparken bir siyasi kesime hitap etmek Toplumcu ve katılımcı belediyecilik söylemine ne kadar uymaktadır? Maltepe Cumhuriyet Meydanında yapılan Kitap günleri etkinliğinde bunu gördük ve yaşadık. Kitap günlerinde açılan stantlarda nedense bir siyasi kesimin yazarları ve kitaplarına yer verilmiş, diğer siyasi düşüncelerin yazarlarına ve kitaplarına yer verilmediği gibi Milli Edebiyatımızın birçok yazarı, şairi görmezden gelinmiştir.
Elbette ki herkesin okuyacağı, okumaktan zevk alacağı kitaplar farklıdır. Lakin bu tarz organizasyonlarında toplumun bütün kesimlerine hitap edecek şekilde kurgulanması gerekir.
Bu kitap fuarının taraflı bir yayın kuruluşu üzerinden yapılması, diğer yayın evlerine kısıtlama getirmek, Kemal TAHİR, Cengiz AYMATOV, Tarık BUĞRA, Peyami SAFA’ ya ve benzeri yazarlarımıza ambargo konulduğunu düşündürmektedir.
Türk Edebiyatının en büyük simalarından, bir çok çocuk öyküsü bulunan Ömer SEYFETTİN görmezden mi geliniyor?
Ömrünün 35 senesini Maltepe’de geçirmiş, Türk Edebiyatının önde gelen yazar ve şairlerinden Maltepeli hemşehrimiz Hüseyin Nihal ATSIZ’ın kitaplarına bir iki tezgahta yer verilemez miydi?
Maltepeli yazar ve düşünürlerimize bilinçli olarak mı bu organizasyonda yer verilmedi? Onlara da bir iki stantta yer verseydik kendilerini Maltepeli hemşerilerimize tanıtsalardı fena mı olurdu?
Kitap günlerine katılım şartlarını öğrenmek ve bu fuara katılmak isteyen birkaç yazar dostuma bilgi vermek için, İlgili müdürlükten bilgi talebinde bulundum, Ne yazık ki tüm uğraşlarımıza rağmen Maltepe Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Serdar KAYA olarak bilgi alamadım, Vatandaşlarımızın nasıl bilgi alacağını düşünemiyorum bile. Daha sonra tarafınıza döneceğiz denildi. Devamında değerli bir Meclis üyesi arkadaşımdan bu hususta yardımlarını rica ettim. Değerli başkanımın da bütün samimi uğraşlarına rağmen ilgili müdürlükten bilgi almadım.
Şimdi sizlere soruyorum, Belediye Meclis üyesinin görevi sadece ayda bir iki toplantıya katılıp el kaldırıp indirmek midir? Bir Belediye Meclis Üyesine ilgili müdürlükçe neden bilgi verilmekten imtina edilir?
Bugüne kadar Belediye Meclisinde yapıcı ve uzlaştırıcı tavrımızla belediye hizmetlerine ne katabiliriz düşüncesi ile hareket ettik. Bizler muhalefet Meclis Üyeleri olabiliriz. Lakin bizleri görmezden gelmek, yok saymak ve belediyemize sunacağımız samimi katkıların önüne geçmek arzusunda olanlar var ise bu düşüncelerinden bir an önce vazgeçmelidirler.
Bizler Maltepe ye ve Maltepeliye hizmet için buradayız. Halkımızın oyları ile seçilmiş bireyleriz. Halkımızın vekil tayin ettiği kişileriz.
Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada atanmış müdürlüklerin faaliyetlerinin takipçisi olacağız.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak Süreyya Paşa Vakfı arazileri ile ilgili süreci de yakinen takip etmekteyiz. Her ne kadar gelişen süreç bazı çevrelerce kanuna ve hukuka uygun görülse de, sözleşme süresi dolmasına ve hatta kira ödemeleri gereği gibi yapılmamasına rağmen, bu alanların tahliye edilmediği, 10 Şubat 2024 tarihinde, yerel seçimlerden yalnızca bir ay önce, bir oldu bittiyle, Vakıf Senedine, mevcut sözleşmelere ve tümüyle hukuka aykırı biçimde, tek bir yönetim kurulu kararı yahut belediye encümeni kararı dahi olmaksızın, sözleşmenin işletmeci şirket lehine uzatılacağına dair önceki belediye başkanı tarafından “tek imzalı” bir protokol yapıldığını Maltepe Kamuoyu olarak öğrendik.
Seçimlere kısa bir süre kalmışken bu neyin acelesidir? Yıllarca bu vakıf üzerinden Maltepe Halkından neler gizlenmiştir?
Bu Protokol Maltepe halkı nezdinde yok hükmündedir.
İddia edildiği gibi bir şeyin Hukuka uygun olması demek, doğru olduğu ve hakka uygun olduğu anlamına gelmez. Buradan Elde edilecek gelirler vakıf senedinde de belirtildiği gibi Maltepe halkının eğitim ve sağlık hizmetlerinde kullanılmalıdır. Doğal olarak ta bu gelirlerin İlçe Halkımızın çıkarları doğrultusunda azami seviyede olmasını istemek en tabi hakkımızdır. Bu hakkımızdan da kesinlikle vazgeçmeyeceğiz.
Ayrıca bu Vakfın gelirleri nerede kullanılmıştır. 500kg altın telaffuz edilmektedir.
Bu Vakıf üzerinden Maltepeli kaç vatandaşımıza sağlık ve eğitim hususunda katkı sağlanmıştır? Bu hususunda Meclise ilgililerce açıklanmasını talep ediyoruz.
Maltepe ilçemizde birçok faaliyet gösteren amatör spor kulübüz vardır. Bu Spor Kulüplerimizin Tarihi ve Mazisi ile en bilineni ve kıymetlisi İlçemizin de adını taşıyan Maltepe spordur.
Şahsımın ve birçok Belediye Meclis Üyemizin de Yöneticisi olduğu Maltepespor birlik ve beraberlik gecesine Belediye Başkanımızın katılım sağlamaması bizleri üzmüştür. Bu zamana kadar her belediye başkanı az-çok Maltepe Spor kulübüne destek olmuştur.
Bu destek bizim dönemimizde neden verilmemektedir.
Maltepe sporun Maltepe belediyesi tarafından diğer ilçelerdeki belediyelerin vermiş oldukları destekleri alabilmesi için Maltepe spor başkanının belirli bir siyasi görüşe mi sahip olması gerekmektedir.
Spor Müdürlüğünden sorumlu başkan yardımcımız tarafından kulüplere spor tesisi tahsisi yapıldığı beyan edilmektedir. Belediyemizin desteklediği spor kulübü tesisleri nerelerdir? Yeni yapıldığı söylenen spor tesislerinin yeri neresidir?
Sporun dili, dini, rengi, ideolojisi olmaz, spor evrenseldir. 5393 sayılı belediye kanununda, belediye bütçelerinin amatör spor kulüplerine verilmesi gereken tutarın, başta Maltepe spor olmak üzere diğer tüm amatör spor kulüplerimize destek olarak verilmesi bir Maltepe spor yöneticisi ve camiası adına talebimizdir.
Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, başkalaştırmadan her bireye maltepelilik kültürünü ve hemşerilik bilincini aşılamak bizlerin omuzlarında ağır bir yüktür. Bu yükü layığıyla taşımalıyız ki İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR. Dediğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletine Sağlıklı, aklı hür, vicdanı hür bireyler yetiştirelim.
Saygılarımla
NE MUTLU TÜRK’ ÜM DİYENE!!!