Nursel Eroğlu mutfakta da kendini kanıtladı

Ünlü yapımcı ve sunucu Nursel Eroğlu, başarı zincirlerine bambaşka bir alanda daha bir halka ekledi ve bu kez mutfakta bir başarı hikayesi yazdı

Yayın: 18 Ekim 2026 - Pazar - Güncelleme: 18.10.2026 00:11:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 3 dk.
37 okunma
Google News

 

Yıllardır bir çok konuda başarı hikayelerini yazdığımız  ünlü yapımcı, sunucu yazar Nursel Eroğlu bizlere kendini bu kezde mutfakta kanıtladı.

Çanakkale'nin zeytinyağı üretimindeki küresel başarısını kutlamak ve yeni sezon hasadını başlatmak amacıyla 10 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilen Ninutra Hasat Şenliği’nde bir de lezzet yarışması düzenlendi.    

EVOO World Ranking 2025 verilerine göre dünyanın en iyi 6. zeytinyağı markası seçilen ve 150'den fazla uluslararası ödüle sahip olan Ninurta’nın ev sahipliğinde düzenlenen bu şenlikte geleneksel zeytincilik kültürü, modern tarım teknolojileri ve gastronomiyle buluştu.

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Alemşah köyünde gerçekleştirilen

Ninurta Hasat Şenliği’nde Şef Maria Ekmekçioğlu eşliğinde  “Topraktan Masaya” gastronomi buluşması gerçekleştirildi.

Gastronomi yazarı Zeynep Kakınç, Kuzey Ege’nin zengin mutfak mirasına, bölgenin yerel ürünlerine ve özellikle Geyikli’ye özgü Gelin Parmağı zeytin çeşidinin kültürel değerine dikkat çekti.

15 katılımcının Ninurta zeytinyağlarını kullanarak hazırladığı özgün lezzetler, zeytinyağının yalnızca bir gıda ürünü değil, aynı zamanda gastronomik yaratıcılığın ve mutfak kültürünün önemli bir parçası olduğunu ortaya koydu.

Yarışmacıların çoğunluğu Gastronomi bölünü ögrencisi ve bölüm mezunlarıydı. Üstelik jüri üyeleri ise Çanakkale Gastronomi hocaları ve doktorlardan ünlü aşcılardan oluşmuştu.

15 katılımcının Ninurta zeytinyağlarını kullanarak hazırladığı özgün lezzetler, zeytinyağının yalnızca bir gıda ürünü değil, aynı zamanda gastronomik yaratıcılığın ve mutfak kültürünün önemli bir parçası olduğunu ortaya koydu.

Bu yarışmacılar içerisinde bulunan ünlü yapımcı, sunucu yazar Nursel Eroğlu da orta Asya'nın lezzeti olan humus ile Hatay, Adana ve Tarsus’un en meşhur lezzetlerinden fellah köftesini aynı tabakta buluşturdu. Yemek, lezzet ve sunum ile verilen emek değerlendirilerek puanlandı. En yüksek 98 puan alan Nursel Eroğlu 1.oldu.       

Ayrıca bir ödül de Çanakkale Gastronomi bölümünden geldi.

Nursel Eroğlu’na üniversite gastronomi bölümünde eğitim sözü verildi.

Ninurta Hasat Şenliğine; Ezine Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Bayramiç Belediye Başkanı Hasan Cem Atılgan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve Ezine İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Bilir başta olmak üzere kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin ve akademik dünyanın değerli temsilcileri katıldı.

Yarışma yaklaşık 400 davetlinin huzurunda oldu ve tüm katılımcılara zeytinyağı ve zeytin fidesi dağıtıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.