https://playdotjs.com/

Vizesiz tatil için 5 ekonomik rota

Vizesiz seyahat ve ekonomik tatil yapılabilecek ülkeler; Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bosna Hersek ve Gürcistan

Dünya Yayın: 20 Temmuz 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 20.07.2024 11:33:00
Editör - İsmet Akkoç
Okuma Süresi: 5 dk.
181 okunma
Google News

 

Vize alma gerekliliği olmayan, aynı zamanda gezginlere ekonomik olarak da kolaylıklar sunan ülkeler tatillerin kurtarıcısı. Özellikle yaz tatillerini değerlendirmek için deniz ve kültür ikilisini en iyi yapabileceğiniz vizesiz ülkeler;  Makedonya, Kosova, Sırbistan, Bosna Hersek ve Gürcistan

 

MAKEDONYA

Balkanlar denilince akla ilk gelen ülkelerden olan Makedonya vizesiz ülkeler arasında yer alıyor. Ülkenin başkenti olan Üsküp zengin tarihi nedeniyle her sene binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Üsküp seyahatin sırasında Makedonya Meydanı, Taş Köprü, Üsküp Kalesi, Aziz Kurtarıcı Kilisesi ve Üsküp Arkeoloji Müzesini ziyaret ederek Makedonya'nın Antik, Ortaçağ ve Osmanlı dönemlerine ait birçok eseri yakından görebilirsin.

Doğaseverlerin mutlaka görmesini önerdiğimiz Matka Kanyonu ziyaretçilerine tam bir görsel şölen yaşatıyor. Birden fazla yeraltı su mağarasının bulunduğu doğa harikası kanyonda 10’dan fazla mağarayı keşfe çıkabilir doğa yürüyüşü yaparak kanyonu keşfedebilirsin.

Seyahatin sırasında görmen gereken yerlerden biri de UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Ohri Gölü. Avrupa'nın en eski ve en derin göllerinden biri olmasıyla ünlü olan göl çevresinde uzanan Ohri şehri ise tarihi kiliseleri, manastırları ve antik tiyatrolarıyla mutlaka keşfetmen gereken yerlerden.

Ortalama fiyat Gidiş 3.400 TL’den, dönüş 3.500 TL’den başlayan fiyatlar

Para birimi olarak Makedonya Dinarını kullanıLIyor.  1 Makedon Dinarı = 0,59 TL.

 

KOSOVA

Tarihe yolculuk yapabileceğin, Balkanların kalbi olarak kabul edilen Kosova benzersiz tarihi ve doğal güzellikleri ile görülmeye değer yerler arasında. Özellikle tarih meraklılarının mutlaka görmesini önerdiğimiz ülke, ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

Tarihi Roma İmparatorluğuna kadar uzanan Kosova, Roma İmparatorluğu dönemimde “Dardania” adıyla biliniyordu. Tarih boyunca Avar, Bulgar, Hun, Uz ve Peçenek gibi pek çok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmış olan ülkenin Osmanlı İmparatorluğuna da ev sahipliği yaptığı biliniyor. Her adımında tarihe yolculuğa çıkmış gibi hissedeceğin Kosova sokaklarında tarihe tanıklık edebilirsin.

Ortalama fiyat Gidiş 3.650 TL’den, dönüş 2.750 TL’den başlayan fiyatlarla

Kosova para birimi olarak euro kullanıyor. 1 euro = 36,18 TL.

 

SIRBİSTAN

Vizesiz giriş yapabileceğin ülkelerden biri olan Sırbistan el değmemiş yemyeşil doğası, kültürel zenginlikleri ve tarihe ışık tutan geçmişi ile her sene binlerce turiste ev sahipliği yapıyor.

Gezmeye ülkenin başkenti ve en büyük şehri olan Belgrat’ta yer alan Belgrad Kalesi, Taş Meydan, Belgrad Ulusal Tiyatrosu ve Belgrad Cumhuriyet Meydanından başlayabilirsin. Nikola Tesla Müzesi, Knez Mihailova Caddesi ve 18. yüzyıldan günümüze ulaşan bir Türk kalesi olan Niş kentinde Nisava kıyılarında bulunan Niş Kalesi de mutlaka görmen gereken yerlerden.

Ortalama fiyat  Gidiş 7.200 TL’den, dönüş 7. 960 TL’den başlayan fiyatlarla

Sırbistan para birimi olarak Sırp Dinarını kullanıyor.  1 SIRPDinarı = 0,31 TL.

 

BOSNA HERSEK

Tarih ve kültür turlarının değişmez adreslerinden olan Bosna Hersek uzun yıllar boyunca Avusturya-Macaristan ve Osmanlı İmparatorluğuna ev sahipliği yaptığı biliniyor. Her köşede Osmanlı İmparatorluğunun izlerine rastlayacağın Bosna Hersek Balkanların kalbinde yer alıyor.

Buram buram tarih kokan Arnavut kaldırımlı sokakları, nefes kesici doğası ve misafirperver halkıyla Bosna Hersek, son yıllarda turistlerin gözdesi durumunda. Seyahatin sırasında Osmanlı döneminden kalma tarihi camilerden, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan köprülere, dağların eteklerinde uzanan büyüleyici kasabalardan, nehir kenarındaki huzurlu köylere kadar farklı yerler keşfedebilirsin.

Ortalama fiyat  Gidiş 6.400 TL’den, dönüş 5.600 TL’den başlayan fiyatlarla

Bosna Hersek para birimi olarak Bosna Hersek Markını kullanıyor.  1 Bosna Hersek Markı = 18, 50 TL.

 

GÜRCİSTAN

Vizesiz ve pasaportsuz olarak gidebileceğin ülkelerden olan Gürcistan, tarihi ve doğal güzellikleriyle her sene binlerce kişiyi ağırlıyor. Seyahatin sırasında Kura nehrinin kenarına kurulan başkent Tiflis, Sovyet döneminden kalma mimari eserler, mağaraların içerisine inşa edilen antik kaya şehirleri ve daha pek çok yer Gürcistan seyahatin sırasında seni bekliyor.

Ortalama fiyat  Gidiş 3.400 TL’den, dönüş 4.300 TL’den başlayan fiyatlarla

Gürcistan para birimi olarak Gürcistan larisini kullanıyor.  1 Gürcistan larisi = 12,19 TL.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.