https://playdotjs.com/

14 Temmuz 2023 - Cuma

Bu rezalete tüm Avrupa karşı çıkmalı

Karşı çıkmak gerek

Yazar - Sefer Özcan
Okuma Süresi: 2 dk.
230 okunma
Sefer Özcan

Sefer Özcan

-
Google News

İsveç artık İslam dinine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı sürekli hakaretlerin aşağılamaların yapıldığı bir ülke haline geldi. 
Çok yakın geçmişe baktığımızda hemen Haziran ayının başlarında Terör örgütü PKK/YPG'yi simgeleyen bez parçaları taşıyan ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açan terör örgütü destekçileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde saatlerce slogan atmışlardı.
Yine Kurban Bayramı’nın birinci günü İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yaktı.
Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kur'an-ı Kerim'i yere atıp üzerine basarak İslam'a hakaret içeren sözler sarf etti ve ateşe verdi.
Sadece İslam dini değil, hiçbir kutsala hakaret edilmesi kabul edilebilir bir şey değildir. 
Ama ne yazık ki belli odaklar özellikle İslam’a karşı hakaret içeren çirkin eylemleri sürdürüyor.
İfade özgürlüğü kisvesi altında Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu ile artan İslamofobi ve yabancı düşmanlığının ne yazık ki göz yumularak desteklenmesi, Türkiye açısından görmezden gelinebilecek bir durum değildir. Bu eylemler ve saldırılar, tüm müslümanları ve Türk milletini yaralamaktadır. 
Bu çirkinliklere son verilecek adımların Avrupa devletleri tarafından ciddi şekilde atılması gereğinin altını bir kez daha çizmek istiyoruz. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.