https://playdotjs.com/

28 Haziran 2023 - Çarşamba

İş dünyası sabırla bekliyor

İnşaat sektöründe sorunlar devam ediyor

Yazar - Sefer Özcan
Okuma Süresi: 2 dk.
401 okunma
Sefer Özcan

Sefer Özcan

-
Google News

İş hayatı, önünün açılacağı, insanların yarınlara umutla bakacağı bir Türkiye’yi özlüyor.

Kendi sektörümüz olduğu için inşaat sektöründen özelikle bahsetmek istiyoruz

İnşaat sektöründe sorunlar devam ediyor. Maliyet artışlarının dizginlenmesi, inşaat yatırımlarını artıracak destekler yanında konut kredi faizlerinin düşürülmesi önem arz ediyor. Konut arzının yetersizliğinden dolayı yaşanan fiyat ve kira sorunu çözüm bekliyor. Deprem felaketinin yaralarının sarılması, dayanıklı bina ve kentsel dönüşümün hızlandırılması önemli bir nokta olarak önümüzde duruyor.

Ekonomiyi artık temel gündem maddemiz yapmalı; daha fazla üretim, daha fazla istihdam, daha fazla ihracat için gereken noktalara hızlıca neşter vurmalıyız. Önümüzdeki süreçte özellikle enflasyon, kurlardaki görünüm, faizler ve nihayet yapısal reformlar gibi başlıklarda olumlu tablolar görmeyi ümit ediyoruz.

 

İş dünyası aşırıya kaçmadan, kırıp dökmeden sıkıntıları dile getiriyor. Doğru olan da budur. Finansmana ulaşmanın her geçen gün biraz daha zorlaşması tüm iş dünyasının önündeki en önemli handikaplardan biri olarak hala duruyor. İş insanlarının ticaretiyle ilgili kaygılar duymasının ne kadar moral bozucu olduğunu hemen hemen istisnasız herkes çok iyi bilir.

İş dünyasında istikrarı sağlamanın yolunun iş insanlarının önünü çok net olarak görebilmesinden geçtiğini söylemeye bile gerek yok.

Sorunları gidermek ne kadar güç olursa olsun hiçbir zaman imkansız değildir.

İş insanları ekonomide bir an önce ‘normalleşme’ istiyor. Normalleşme için de “piyasa ekonomisine süratle dönülmesini, bunun için aykırı uygulamaların kaldırılmasına yönelik takvim ilan edilmesini istiyor.

Makul ve mantıklı isteklere de siyaset dünyasının kulak tıkamayacağını çok iyi biliyor ve ne olursa olsun umutların tükenmemesini diliyoruz.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.