https://playdotjs.com/

13 Eylül 2023 - Çarşamba

EĞİTİM SİSTEMİMİZ NEREYE?

Bu eğitim öğretim yılında basarılı olmadan önce çocuklarimizdan her daim uyanık olmalarını diliyorum.

Yazar - Funda Tunca
Okuma Süresi: 2 dk.
200 okunma
Funda Tunca

Funda Tunca

-
Google News

    Eylül ayının gelip sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte okullarımız da açıldı

    Eğitim sistemleri üzerinde yapılan değişiklikler açısından bu yaz bolca hareketli geçti. İlk başta temmuz ayının ortalarından beri adına ÇEDES denilen değerli eğitimi diye anlatılan yeni bir sistem eklemeye çalışıyorlar.  ÇEDES kapsamında okullara din adamlarının hacı hoca isimli kişilerin anasınıfından itibaren çocuklarımızı eğitmesi amaçlanıyor. Ne derece kabul edilir tartışılır. Çünkü bu sistem içerinde hocaların çocuklarimızı zaman zaman cami külliye vb. Dini ve tarihi yerlere götürmesi varmış.   Çocuğumuzun pozitif bilimler alıp belki bilim insanı, iyi bir doktor,  pilot  hatta astronom olabileceği yerde ne kadar kabul edilir o tartışılır.  Daha sonra okullar açılmaya yakın zorunlu Arapça dersinden bahsettiler.  Çocuğunuzun ilgisi olsun olmasın bu alınması isteniyor.

    Sonra son bomba olarak da haftada 2 saat olan din kültürü dersini 4 saate çıkarmak oldu. Bunu da birazını zorunlu ders birazını ise seçmeli ders içine yedirip yapacaklar sanırım.

    2 ay içinde yada bir yaz nasıl eğitim sistemini altını ustüne getirdiler sonuç ortada, peki bu sistem em çok kime hitap ediyor o da ortada. Geriye gidiyoruz diyemiyorum zira geride biz vardık ve bizim zamanımızda sistem bu kadar tehlike değil.

   Bu eğitim öğretim yılında basarılı olmadan önce çocuklarimizdan her daim uyanık olmalarını diliyorum.

  İyi dersler....

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.