https://playdotjs.com/

14 Temmuz 2023 - Cuma

ESKİ MALTEPELİLİK

Sahi neydi eskiden Maltepe'li olmak.

Yazar - Funda Tunca
Okuma Süresi: 2 dk.
163 okunma
Funda Tunca

Funda Tunca

-
Google News

Sahi neydi eskiden Maltepe'li olmak. Bir ağırlığı bir güzelliği vardı. Hoş ilçemizin belde yani semt kimliğinden ayrılıp ilçe sıfatına bürünmesi de çok uzun değil ama. O yıllarda bir büyüsü vardı bunun. Daha bir yaşayan mahalle havasında herkesin birbirini tanıdığı selam verdiği ve asla yeni gelenlerin yabancılık çekmediği bir yerdi. 
   Bugüne bakmak gerekirse; önce tek bir boş alan kalmayacak şekilde beton ile dolduruldu. Her bir noktası bina, iş merkezi, plaza diye ayrıldı ve o yapılara birbirini hiç tanımayan ve üstelik merak da etmeyen bir sürü insan yerleştirildi. Ve sonrasında adına kozmopolit dedikleri tuhaf bir şekle büründü ilçemiz. Bir sonraki aşamada denizden çalıp denizi doldurdular. Bir çok insan beğendi memnun kaldı. Deniz üstünde yürüdüğünü bile bile. Ve denize ulaşmak için neredeyse yarım saat yürümek gerekiyordu. Olsun, biz betona alışmıştık zaten. 
   Peki ya alt yapı ve deprem meselesi?  Benim güzel ilçemin altyapısı bu kadar sağlam mı ki acaba sürekli büyüyen nüfusa hizmet edecek kadar? Yani bu konu ile İBB'nin yayınladığı raporlara bakarsak durum pek iç açıcı görünmüyor. Kabaca değinmek gerekirse, bine yakın ağır ve çok ağır hasarlı binamız mevcut. Ayrıca, herhangi bir depremde en iyi ihtimalle 250 ye yakın  can kaybı olabilir deniliyor. Yani ilçemizin yıllar içerisinde gelmiş olduğu durum bu maalesef. Belki her birimiz birey olarak nüfus ve alt yapı için çok bir şey yapamayız ama bilinçlenme yani afet bilinci konusunda kendimizi geliştirebiliriz. Sevgiyle kalın...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.