https://playdotjs.com/

28 Haziran 2023 - Çarşamba

Sonu nereye varır?

Yoğun bir kutuplaşma iklimi mevcut.

Yazar - Funda Tunca
Okuma Süresi: 2 dk.
140 okunma
Funda Tunca

Funda Tunca

-
Google News

Halk içerisinde yoğun bir kutuplaşma iklimi mevcut. Ki seçim öncesinde de vardı yok değildi ama, seçim sonrasında sen bizdensin değilsin nidaları daha da yükseldi maalesef ki. Bu kutuplaşmanın sonu nereye varır onu kimse kestiremiyor.

Yapılanlardan gelen zamlardan hep muhalif kesim, iktidara oy vermiş olan kesimi suçluyor ve böylece bir nevi aklıyor kendini. Örneğin 3 günde bir gelen sigara zammına karşılık gelirse gelsin bana ne veya ekmek de 10 lira olsun bunlara müstahak diyen bir kitle türedi. Çok acıdır. Peki aynı zamdan sende etkilenmeyecek misin kardeşim dediğinde ise susup kalan bir kitle bu.  Gerçi zaten öngörülen şeylerdi bu zamlar. TL dolar oranının bu derece olması, insanların her gün biraz daha fakirleşmesi, maaşların henüz hesaba yatmadan erir hale gelmesi can sıkıcı bir aşamada.

Muhalefetin bu aşamada çözüm önerileri sunmak yerine beş sene sonra yine biz sahnedeyiz biz sizi kurtarırız gibi kendince güzel çözümler üretmesi ise akıl kârı değil. Zaten o muhalefet, muhalefet etme görevini yeterince yapamadığı 20 yıldır aynı iktidar var. Biraz da, insanların çuvaldızı kendilerine iğneyi başkalarına batırmasının zamanıdır.

Halka dönük siyaset hep kazanır. Ama sen içeride çatışıyorsan kusura bakma kimse kavgalı eve kız vermez...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.